NIEUWS

17 december 2015 Website live!

Het heeft even geduurd, maar nu is dan toch eindelijk mijn website live!. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

 5 juni 2016 Raad het gewicht van onze Reuze Pompoen!

Dit jaar ga ik voor het eerst proberen een giant pompoen te kweken. Gewone pompoenen gaat mij al goed af, daarom dat ik nu de uitdaging van het kweken van een reuze pompoen aan ga. Bezoekers kunnen raden wat het uiteindelijke gewicht van de pompoen zal zijn als het oogstmoment daar is (oktober). Pompoenen van dit ras kunnen tussen 600 en 800 kg bereiken. Maar, het is mijn 1e keer, dus geen idee welk resultaat ik ga bereiken. Sinds deze week zijn de kiemblaadjes zichtbaar, ter indicatie zie de foto. Ik hoop dat de plant hard gaat groeien.

Wat is nu de bedoeling? Bezoekers van onze tuin kunnen mij een schatting doorgeven van het totaalgewicht met daarbij uw naam en e-mail of telefoonnummer. Dit kan naar mijn mailadres, op mijn fb-pagina 'tuin de Oude Watermolen' of op onze website  www.hoevedeOudeWatermolen.nl. Degene die het dichtst bij het eindgewicht zit krijgt een leuk kado van ons.

Zo groot is hij nu!

Zo groot moet hij worden!

 

5 juni 2016 De eerste jam van 2016!

De rabarber is de grond uit geschoten. Ik heb zoveel dat ik begonnen ben om de eerste jammetjes van dit jaar als rabarbervariant te maken. En ze zijn heerlijk! Ik heb nu al de varianten Rabarber-aalbes, Rabarber-munt, Rabarber-vlierbes en Rabarber-bosbes. Daarnaast smullen we al twee weekends van heerlijke rabarbertaart. Jummie!